KoersKaart

Sietse is al sinds 2008 bezig met de ontwikkeling van KoersKaart. Dit is een handig hulpmiddel om een goed gesprek te starten. Het is gebaseerd op 3 stappen van 3 blokken met elk ongeveer twee slimme vragen. In 2 uur tijd gaan 3 tot 9 spelers alle vragen langs en hebben ze een ingewikkeld thema van voor tot achter verkend en vertaald naar hun eigen praktijk.

Er zijn generieke KoersKaarten die vrij beschikbaar zijn en een KoersKaart kan ook op maat worden ontwikkeld rondom een ingewikkeld thema dat speelt, bijvoorbeeld binnen een grote organisatie of in een lokale gemeenschap.

Losbladig: Print&Play
Losbladig: Project&Play

Er is inmiddels ook een nieuwe werkvorm bijgekomen, naast de grote posterversie, en dat is de losbladige versie. Deze is 2-in-1 in één PDF-je, dat zelf geprint kan worden op A4 (Print&Play) of direct digitaal gebruikt kan worden door de velden in te vullen (Project&Play).

In 2014 vond Sietse de sleutel om het helemaal zelfsturend te maken, waarmee geen handleiding nodig was en daarom ook geen begeleiding. Zo zijn er sindsdien op z’n minst 300.000 mensen in gesprek geweest, maar waarschijnlijk ligt het ware aantal nog veel hoger.