Rusland, VS, EU: allemaal ‘warlords’

De meeste mensen zien het grotere plaatje niet van het spel dat wordt gespeeld. Het verhaal dat rond gaat is weer dezelfde oude koe die uit dezelfde oude sloot wordt getrokken. Het wordt een beetje belegen…

Laat ik allereerst beginnen met de term ‘derde wereld’, want niemand weet waar die vandaan komt. Deze is bedacht door de ‘eerste wereld’, die kende je nog niet, hè. De ‘eerste wereld’ wordt bestaat uit de westerse, kapitalistische landen, die moesten voorkomen dat de ’tweede wereld’ verder zou uitdijen. Wie deze ’tweede wereld’ is? De communisten uit het ‘oosten’. Het rode leger.

We denken allemaal dat Amerika ons heeft bevrijd van de nazi’s, maar het was de Sovjet Unie die het noeste werk heeft gedaan en miljoenen doden heeft moeten tellen. Net zoals de russen en kozakken ons hebben bevrijd van Napoleon. Maar dat wordt er allemaal niet bij verteld.

Al ver voor de tweede wereldoorlog werd Rusland al tot vijand nr. 1 gebombardeerd door het ‘vrije’ westen, omdat de Verenigde Staten de nieuwe wereldleider moesten worden. Echter, zij bevonden zich op een heel ander continent en hadden geen enkele grip op het Euraziatische continent. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen was om daar continue conflicten te veroorzaken en Amerika hen steeds kon redden van hun eigen barbarij.

Daarom kijken wij altijd naar Amerika voor oplossingen, terwijl zij van óns afhankelijk zijn in hun onderhoud en imperialisme. Daarom is door de oorspronkelijke Atlantische machten, Groot-Brittanië en de VS, bedacht dat Rusland en het communisme als vijand konden dienen om de westerse volkeren te verenigen. Net als in het Midden-oosten.

Moeten we dan maar Rusland gaan ‘omarmen’ als ‘redder’? Welnee, maar we moeten wel stoppen met hersenloos achter de VS en de wannabe-VS (de EU) aan te waggelen, omdat we moeten geloven dat zij de ‘goeden’ zijn en ‘Rusland’ de kwaden. Nee, alle drie (VS, EU, Rusland) zijn zij kwaden.

En waarom? Omdat ze allemaal meedoen in hetzelfde maffe spelletje van grenzen trekken door gebieden en dan zeggen ‘van mij!’ Ze spelen met elkaar een spelletje monopoly: wie de meeste gebieden kan veroveren en toe-eigenen. Het is platte macht. En er worden al millennialang hele volkeren opgeofferd voor de machtshonger van enkelen.

Daarbij is Rusland wellicht iets transparanter in hun boeverij en heeft het westen een berg boter op het hoofd, omdat zij de pretentie hebben de wereld te komen redden met hun oorlogstuig en de ‘warlords’ die wij steeds weer verkiezen.

Want, mind you, ‘onze leiders’ (waaronder Rutte en Jetten) zeggen hardop: “Onze opdracht is dat Rusland moet verliezen.” Wat een vredestichters, nietwaar? Nee, ze zóéken ruzie. Waarom? Omdat er van hún bazen een Europees leger moet komen.

Dit zieke spelletje moet maar eens een keer stoppen. Er is geen eerste wereld, geen tweede wereld, geen derde wereld. Er is een wereld en er zijn mensen die deze bevolken. En laten we elkaar in godsnaam eens een keer met rust laten. Leven en laten leven.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *