De wereld zal niet vergaan. Jij wel.

Het stikt van de eindtijdvisoenen de laatste tijden. Als de wereld niet verging volgens apocalyptische boeken of door maffe sektes, hebben we daar tegenwoordig ook seculiere versies van zonder goden of magie.

De eindtijd is van alle tijden. En dat komt niet zozeer door de wereld, maar door onszelf. De eindtijd is niet een vaststaan iets buiten onszelf, maar het is vooral de profetie van een grootse verandering ín onszelf.

Iedereen die dus denkt dat de wereld zal vergaan: ik kan je geruststellen. Enkel jouw eigen wereld zal vergaan. En door dit naar buiten te projecteren, stel je dit moment enkel uit en wordt de klap des te groter als je op een gegeven moment tot het inzicht komt dat de wereld niet zal vergaan, maar jij wel.

Het eindtijd verhaal is namelijk ook het verhaal van de dood. Alles heeft een einde. Het duister staat altijd om het hoekje. Maar zolang je dat niet onder ogen durft te komen, zullen de eindtijd voorspellingen zich aan je blijven opdringen.

Net zo lang totdat je vrede vindt in de puinhopen en kunt berusten met de gedachte dat het ooit allemaal afgelopen zal zijn. Dan ben je vrij, kun je opnieuw opstaan en kun je eindelijk gaan meebouwen aan een betere wereld. Van binnenuit, vanuit jezelf.

Dat is het tijdloze verhaal, verteld in alle wereldreligies, over dood en wederopstanding. Over de dood van het ‘ik’ en de wedergeboorte in de ‘geest’. Waarin je jezelf herinnert. Jezelf opnieuw leert kennen.

Velen van ons gaan hier nu doorheen. Maar niet iedereen ziet het voor wat het is.

Nou, dat leek me wel een leuke boodschap, zo tijdens de donkerste dagen. Dit is het moment van het jaar om in contact te treden met het duister. Nu zijn de sluiers het dunst. Focus dus niet op het positieve of het ‘licht’, maar kijk het negatieve (het ontkennende) en het duister eens in de bek.

En dan zie je dat het zo lelijk nog niet is. Sterker nog, je zult zien dat daar de waarheid ligt en die eindtijd ineens niet meer zo zwaar weegt. Omdat de wereld wat relatieve wordt. En zo worden de donkere dagen weer wat ‘lichter’ (minder zwaar).

Fijne dagen!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *